HOS OSS ÄR ALLA

HJÄLTAR

Tonårsyoga – ja, tack!

För två veckor sedan var jag i Uppsala och gick modul 3 i KYF Sveriges barnyogalärarutbildning. Modul 3 fokuserar på yoga för tonåringar (13-16 år) och innan helgen var jag lite nervös. Jag visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig. För vad innebär tonårsyoga egentligen? Jag hade en föreställning om att det liknade vuxenyoga, … Tonårsyoga – ja, tack!Läs mer »

När Pernilla förälskade sig i barnyoga

Allt började med en idé, som det så ofta gör. Jag hade själv utövat yoga en tid när ungdomarna på fritidsgården var nyfikna på att testa. Improviserat ledde jag ett kortare yogapass utifrån den yogan jag själv praktiserade och där väcktes en idé. Som fritidsledare arbetade jag med flera olika målgrupper, bland annat ungdomar med … När Pernilla förälskade sig i barnyogaLäs mer »

Varför yoga och medveten närvaro i skolan?

I BRIS årsrapport från 2016 går det att läsa att den psykiska ohälsan har ökat sedan 1980-talet och är idag utbredd bland barn och unga. Samhället måste börja göra bättre ifrån sig när det kommer att ta hand om sina unga medborgare. Hos en av våra nordiska grannländer, Norge, uppskattar de att 15-20 % av … Varför yoga och medveten närvaro i skolan?Läs mer »

Copyright 2018 © HERO Barnyoga. All rights reserved.